BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, February 5, 2010

Seorang gadis bernama Fateen Najlaa


Salam pada semua..I memang really rehat dari cake today....sebenarnya ada project untuk CNY gift..tapi tak apa..i need a rest..next week will be a very busy week for me...hopefully dapat bernafas....entry kali ni is for seorang gadis bernama Fateen Najlaa...a very high motivated and high spirit young lady..all in all she is a girl yg mempunyai wawasan...Actually this order was a suprise for her and ditempah oleh rakan2 yg menyayanginya...before that seribu kemaafan kepada cik Nisa (oops this is different Nisa..ni cik Nisa yg come lote...yg selalu menyakat I di MMU) coz tidak upload kek abang Musa u dulu...sabarlah ye...muaaahh..

I wanted to do something different and special for the bday girl and juga my adik2...so I google nama Fateen and alhamdulillah terjumpa blog dia. Actually gambar diatas cupcake ni adalah dari gambar sebenar yg I dapat dari blog Fateen Najlaa...Gambar dia merenung jauh ditepi pantai..a very nice shot. So I decided to potraitkan gambar ni atas my cupcake...nak tengok dia perasan tak..ha..ha..ha bukan dia soghang yg perasan..semua kawan2nya perasan..



Her friends Nisa and Dilla gave me all the things that they wanted on the cupcakes..diantaranya ialah lambang UPG (university peer group) together with it's motto...to unite, to develop, to give...and lambang faci team...Yes, Fateen seperti yg I nyatakan diatas...is a very high motivated person, sentiasa berfikiran positif and rajin menolong rakan2..she is actively involved in these two persatuan..infact she is the first female president for MMU University Peer Group...She loves her persatuan soo much and all the members love her too. Beside that, she is a good writer too...so pada sesiapa yg berkenan nak jadikan Fatin calon menantu or kakak ipar or adik ipar..can go to her blog and see for yrself at alfa-najlaa-mnor.blogspot.com...and she is pretty too...dari segi rupa and also akhlak..ha..ha..ha..lepas ni i nak ceburkan diri dlm satu bidang lagi..bidang matchmaker...


Dilla and Nisa wanted the cuppies to be in purple..warna favorite Fateen...Semua lakaran diatas cuppies ni menggambarkan Fateen...her love for her association, her life, the loves from her friends and their appreciation...semuanya ada...Beruntung Fateen coz mempunyai rakan2 yg begitu menyayangi dirinya...semuga hubungan persahabatan mereka akan kekal abadi selama2 nya tak kira samada sewaktu senang atau pun susah...Memang, it's very difficult to find sahabat yg sejati..setiap hari kehidupan kita dikelilingi oleh ramai kawan2 tetapi berapa ramaikah diantara mereka benar2 kawan sejati...seorang pakar motivasi terkenal negara ada mengatakan..sekiranya kita dapat menyenaraikan sahabat sejati sebanyak sebelah tangan..kita dah cukup kaya...tak ramai...5 org saja and kita dah cukup kaya...Mesti ramaqi yg kata, alah 5..sikit saja..but now I want you to senaraikan 5 sahabat sejati..sahabat yg sanggup berkorban untuk kita..berkorban apa saja...and sanggup bersama kita dikala kita berada dalam tahap kejatuhan yg maksimum..i'm not talking about kesedihan sewaktu kematian..Mulut memang senang cakap mereka adalah sahabat kita sewaktu kita senang..but bila kita benar2 berada dlm kesusahan mereka akan menjauhkan diri dari kita...sebenarnya jika kita hendak mengetahui siapa sahabat sejati kita..adalah sewaktu kita benar2 susah...So back to my question now...dah dapat ke sebelah tangan menghitung siapa sahabat sejati kita? Even sedara mara kita sendiri or adik beradik kita sendiri pun belum tentu dapat disenaraikan dlm kategori 5 org tu.....Sedihkan...I pernah dengar ada seorang suami berkata kepada isterinya.."tak payahlah awak risau nak buat baik pada adik beradik awak...sebab belum tentu awak akan jumpa mereka di akhirat"..pd I sebab belum tentu jumpa diakhirat lah maka I nak berbuat baik didunia tak kira adik beradik atau kawan...Bayangkan sedara sedarah sedaging yg keluar dari perut ibu yg sama boleh berfikiran bagitu, apa lagi kawan2 kita...So to all my dear friends, berbuat baiklah dgn semua org tak kira pangkat apa sekalipun or bangsa apa sekalipun..selagi namanya mahluk ciptaan Allah kita harus berbuat baik...




Ok..lets talk about cake now...I letakkan juga butterfly..sebagai simbol jiwa muda Fateen yg begitu carefree, periang dan bersemangat tinggi...by the way the butterfly I gunakan my patchwork cutter..I love the patterns on the wings..next time, I will color my butterfly...



So..final arrangement..semuanya 30 cuppies..disusun dlm bulatan..setiap cuppies yg dibahagian tengah ada cerita tersendiri...lingkungan luar dipenuhi dgn cuppies yg dihias dgn rama-rama. The best part, Dilla called and requested for another 1 cuppie..hmmm...adik2 I ni memang bertuah...nasib baik I memang ada buat cake lagi..so I agreed. But I decided to give them a special suprise...I think they deserve to have a suprise from me coz of their kindness...Actually what they wanted was a boigger cuppie with the logo of UPG...untuk another suprise waktu weekend gathering mereka...So I buatkan a mini cake..not mini actually ..besar juga..and it was fully covered with fondant and with UPG logo on it..and the motto around it...and the biggest suprise for them...the cake was FOC...



Well to Fateen, teruskan berkhidmat and berkarya..and to my dearest adik2 jagalah tali persahabatan..jagalah sebaik2nya...suburkan kuntuman persahabatan yg sedia ada....and ingatlah...jadilah tunggak yg dapat menyokong rakan2 kita tatkala mereka hampir rebah...itulah makna persahabatan yg sebenarnya..Sebelum i end my entry kali ni...cuba senaraikan sekali lagi sahabat sejati kita..cukup 5 tak/ Nak dapat 2 pun susah rasanya. But kita sendiri harus mengingatkan diri kita supaya kita sendiri termasuk dlm senarai 5 sahabat sejati yg kawan kita senaraikan....so jadilah sahabat sejati kepada sahabat kita...

2 comments:

Gadis Najlaa said...

hey sista! really appreciate ur beautiful works and effort. would love if we can share our natural beauty thoughts of the world. btw, tq so much for giving help on the celebration of my birthday. words fail to describe my feeling! tq so much

Dilla said...

slm.. kak shikin.thank u soooo mucchhh sbb tlg sy n nz buat cuppies utk bday fateen.. u are realy lovely buat entry ni tuk fateen n kami.. mudah mudahan hubungan kami sbg shabat berkekalan..sahabat smpai syurga.. amin~

p/s: bestnya if my bday dpt cuppies yg kak shikin buat from my dearest frens..hihihii..

love u k.shikin :) May Allah bless u..

Related Posts with Thumbnails