BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, March 21, 2010

Jambangan kasih



Salam pd semua..semuga semuanya diberkati dan berada dlm lindungan Allah. Alhamdulillah program Chit Chat cintamu untuk siapa telah pun dilaksanakan dgn jayanya by Little Khalifah Shop di masjid Asy Syakirin KLCC..and 20 of the girls were from Melaka..pelajar Sekolah Agama Sri An Nurriah Sungai Udang Melaka...terima kasih yg tidak terhingga kepada para penderma yg budiman...hanya Allah sahaja yg dapat membalas segala kebaikan and I am very touch with kemurahan hati mereka...semuga segala kebaikan diberi keberkatan dan kerahmatan dari Allah..To my best buddy...Lynn..keep up the good work....and may Allah bless u for yr noble effort...

Kek hantaran kali ni..dibuat untuk Sis Ika...her other cake..cake kebaya...She didn't specify cake yg bgaimana..dia tak kisah katanya..but she wanted somthing yg berbunga and if boleh...English design...So cake Ika penuh dgn bunga2..and mostly in pink and purple hues..her favorite colors...




Untuk menampakkan "English look", I decided to buatkan satu jambangan bunga yg diletakkan didalam bakul fondant yg dianyam manually...and lenguh juga tangan menganyam bakul ni..apa taknya..bukan boleh dianyam terus...kena potong pendek2 and cantumkan..yang lain seperti biasa....



Bunga2 semua dikilatkan dgn luster dust...tq to sis Nurainie Tan...she was so kind to reply my question walaupun it was a bit late at night when i sent her the message bertanyakan mcm mana nak kilatkan bunga2 I..terlupa pasal luster dust..sebab i dah terbiasa gunakan pearl sheen...Tq so much sis...yup talking about Nurainie's kindness..someone tegur I last week..she told me I should not tell people all my techniques..should keep it as my art secret...Well...my anwer is so simple..why not..I love to share my knowledge with others..so that tak rugi ilmu yg kita ada...ilmu is for us to share..not to hide...even org yg kedekut harta akan dipersoalkan oleh Allah..apa lagi if kita kedekut ilmu...so jgn kedekut ilmu..tak rugi kita share our knowledge...;)


Ok...back to this cake..actually taklah susah sgt nak buat cake ni..yg lecehnya nak buat bunga2 ni..sesiapa aje boleh buat jambangan bunga dlm bakul ni...hope u guys will enjoy the pictures...so sorry if the entry this time is so short....actaully..this week will be a busy week....ni pun curi masa untuk update blog...to all take care and till we meet again di alam cyber...semuga kita sentiasa dilindungi Allah dari sebarang kejahatan and kemungkaran...salam untuk semua...





1 comments:

Nurainie said...

Shikin, I'm learning from you too! Its like exchanging knowledge, kan?

Related Posts with Thumbnails