BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, May 3, 2010

Crocs shoes for sales...while stock last


Salam buat semua..finally dapat update my blog.....was so busy last week, decorating 2 sets of wedding cakes, 2 sets hantaran cuppies, 1 set of kek hantaran and a garden theme birthday cake..a very tiring week but i enjoyed all the work...and happy when all the recipients were happy and excited to see my work..thank you to Allah...

Oh ya..dlm sibuk tu..ada juga buat bisnes lain...jual kasut croc pulak..ada mcm2 warna and design and original lagi..gambar kat atas tu among some of the stock yg ada..tinggal 5 pasang aje lagi..so if u guys are interested pls emel me..and the offer is while stock last..

Ha..ha.ha..actually croc dekat atas tu memang original..buatan tangan I sendiri..tapi croc fondant lah and parts of my decoration. This birthday cake dah lama buat dah..orgnya pun dah ganyut dah..ha..ha..ha..sorry sis Nisa..cuma baru masuk entry aje..banyak sangat yg nak di downloadkan tapi tidak berkesempatan...This cake was ordered by Dilla..her request was...via email

"elmo tu kira theme dia la.. its depends on akk la nk buat mcm mane ye.. we believe in u.. :)additional design.. dilla attach skali kt akk gmbr nz & gmbr nz with musa.. tu akk dsign mcm yg akk buat gadis najlaa tu.. pastu akk design gmbr mcm ade 5 little girls duduk together.simbol setiap sorang akk tulis NZ,KF,KD,HH,KP (nisa,kak fateen,kak dilla,huda hazrina n kak puteri).. mcm frenship mcm tulaa..huhu..
if akk ok..akk design mcm2 jenis gmbr kasut crocs sebb nisa suka kasut crocs...huhu..
n akk letak gak la gmbr love2 skit k..

Main wordings on the cake will be HEY NYSSA! SAY HYE-HYE 20, BYE-BYE 19!
Selamat Hari Tua! Ade aku kesahhh? Yang Adooo!! XOXO~"


Hmm 5 little girls duduk together..and kasut crocs..if buat 5 girls rasa mcm boring pulak..so I combinekan kedua2 hajat tu diatas satu benda..kasut crocs with their initials on it..so lepas potong kek tu..kasut crocs tu boleh jadi souvenir to each of them...and semuga persahabatan mereka kekal abadi..And kasut Crocs disusun di tepi kek..


Elmo was not difficult to do..it was so easy..infact masa i buatkan Elmo tu..my 6 years old daughter pun sibuk buat elmo kat tepi I and elmo dia really look mcm Elmo yg sebenar...so to new beginners if my 6 years old daughter can do it..u all pun mesti boleh lagi buat any figurine...making fondant figurine is just macam main dgn tanah liat..or nama glamornya playdough..Mesti ada yg kata..main tanah liat boleh lekat mcm tu aje..but if fondant nak lekatkan mcm mana? that was my question masa first time I belajar fondant..Tak susah..lekat aje dgn gam UHU..nak kuat lagi guna gam Gajah..gerenti tak tercabut..ha..ha..ha..don't try this attempt...Senang aje sebenarnya nak cantumkan fondant..guna air aje..air biasa tu..bukan air sirap or air teh ok...i guna aje air dari paip tu...but sebab ni kan makanan..so i gunakan air dari my mineral pot..Ada juga yg gunakan putih telur..and gum glue yg dibuat dari fondant juga..

So the Elmo I buatkan kepalanya sahaja..seolah2 terkeluar dari bungkusan..sebab tu I buatkan mcm bungkusan terkoyak...Actually I didn't cut the cake..ada yg buat macam tu..but what I did was..coverkan kek dgn fondant mcm biasa...then i buatkan potongan koyakkan tu dari lapisan fondant kuning and putih..kemudian dicantumkan ditepi elmo..it was easier than cutting it straight from the cake.



Dilla sertakan sekali gmbar2 si Nisa dgn cik abang Musa..and gambar Nisa sekali..So I buatkan 2 frame untuk gambar2 tu..frame yg ada lambang love..maklumlah org tengah hangat bercinta..semuga kekal hingga kejinjang pelamin..but nasihat ikhlas dari seorang kakak..semuga Musa and Nisa dapat menjaga peradaban muslim and Melayu..jgn terikut dgn budaya masa kini...belum apa2 lagi dah mcm suami isteri..kemana2 berkepit..dunia ni mcm milik mereka dua org aje..tkda segan silu langsung..lebih2 lagi bila dah dapat lesen "tunang"..lagi hebat hubungan..maklumlah dah di approvekan oleh mak bapak..tak boleh tegur..bila tegur muka masam...I'm sure my dearest adik Nisa tak termasuk dlm golongan pasangan bercinta yg hanyut dlm dunia mereka sendiri..


Dilla juga minta supaya dituliskan ucapan khas untuk Nisa..and kerana ucapannya panjang sgt..i buatkan mengelilingi kek..and umur Nisa memang I buatkan dlm tulisan roman..so biarlah berapa umur Nisa sebenarnya menjadi rahsia kpd sesiapa yg tidak tahu membaca huruf roman...Ha..ha..ha..me myself actually tak tahu baca huruf roman..pening tenguk XXII or XXVII..but masa buat kek Nisa ni lah baru I faham and tahu mcm mana nak baca angka roman..I'm sure ramai yg mcm I juga hanya tahu 1-5..I,II,III,IV,V....lepas tu dah mula garu kepala..actually if sampai sepuluh mereka gunakan X..so if u tenguk XI...is 11, XII is 12 , XIV is 14...ha..ha..ha..jgn tanya lagi..i pun pening..but my munchkin is very good in this roman numeral..I kan kahwin dgn org Roman..ada iras Julius Caesar lagi..By the way..XX diatas kek tu maksudnya 20 and XVIIII is 19..10+5+1+1+1+1..oops sorry peningkan kepala u all..and to Nisa sorry revealkan umur u..but u far younger than this old kakak..hu..hu..huBy the way the XOXO tkda dlm roman numerals..XOXO tu maksudnya hugs and kisses..bahasa budak2 sekarang...makin pening kepala..


Diletakkan juga lambang love atas kek tu..actually I really admire persahabatan they all ni...very rapat and masing2 really apprecite their friendship and the best thing is mereka bukan sama umur..ther are seniors and juniors..sebab tu..dibuatkan "we love you" diatas 3 heart shape yg dicucukkan dgn wire

So finally the cake was delivered to Dilla and I was told Nisa was really suprised with the Elmo cakes..dapat bayangkan mcm mana excitement nya...Well to dearest sis Nisa..a vey belated happy bithday..but I had wished her a day after..ingat nak wish dia on the day...but takut pula kek tu belum direveal lagi...kek tu terpaksa disorokkan dulu a day before the celebration at a nother friends house coz one of the special guest was not around masa tu..hmm cuba teka siapa..? Siapa lagi...Cik abang Musa si Nisa lah..To Nisa..selamat melangkah ke fasa dekad yg ketiga ..semuga menjadi anak kebangaan ibubapa...yg sentiasa tahu menjaga nama and maruah keluarga..and semuga menjadi muslimah solehah..and please no more "SUBUH ORDERS" for me..only her knows the meaning of subuh orders...

Ok doki..till we meet again in another entry...actually tak sabar nak tunjuk gambar2 kek2 kahwin yg terbaru..new design ala Kerry Vincents and set kek kahwin warna putih..my first white cake..will post it as soon as i'm free..this week penuh dgn kek..hari ni pun kena buat set cuppies..and I masih lagi menaip..ketemu lagi dilain entry and semuga kita mendapat rahmat and hidayah Allah..


5 comments:

Rina Sharif said...

croc size 4-5 satu kak! hehehe... love the elmo and croc!

sweetmunchkiny (shikin - 012 606 9494) shikinbasiron@gmail.com said...

aiyoo..stock dah abis..lmbat sgt..;P

Gadis Najlaa said...

=) awesome!

Anonymous said...

Nice... 19 should be XIX instead. Thought u might want to know for future reference. Here is a link forceasy converter :). http://www.novaroma.org/via_romana/numbers.html

sweetmunchkiny (shikin - 012 606 9494) shikinbasiron@gmail.com said...

to anonymous..tq dear...ha..ha..ha..guess my munchkin is also pening with the roman numerics ;)

Related Posts with Thumbnails